2009. november 6., péntek

Csőben sült oldalas


Tegnap előtt este ismételten feltettem életem párjának a költői kérdést. –Mit főzzek holnap? A választ nem nehéz kitalálni. -Húúúúst!.


Ennek szellemében dobtam össze a fenti képen látható már jól bevált kreációt. Szeretem készíteni ezt az ételt, mert pillanatok alatt összedobható és nem mellesleg a ˝ház ura˝ az étel elfogyasztása után jóllakott napközisként szuszog a tévé előtt.



Hozzávalók két személyre:

-6db oldalas

-4 szelet füstölt szalonna

-70 dkg apró savanyú káposzta

-50 dkg burgonya

-2 fej vörös hagyma

Mivel az elképzelésemen és a cserépedényemen kívül semmi nem volt itthon első körben beszereztem a nyersanyagokat. Közvetlenül hazaérkezésem után beáztattam a cserépedénykét és a savanyú káposztát. Még ezek csücsültek a vízben, befűszereztem a husikat (magyaros fűszerkeverék, grill fűszer, foghagyma só), majd kanyarintottam négy vékony szeletet a füstölt szalonnából, megtisztítottam a vörös hagymát és a borgonyát. Mindkettőt karikára szeleteltem, következett a rétegezés: cserépedény, négy szelet szalonka, kinyomkodott s. káposzta, burgonya, v. hagyma, husika, v. hagyma, burgonya, s. káposzta. Mind erre rábiggyesztettem a cserépedény tetejét és máris telepedhetett a sütőbe, melyet 170 fokra kapcsoltam. Másfél órát pároltam lefedve (persze ez függ a malacka korától volt, hogy három órán keresztül sütöttem), majd tető nélkül még fél órát sütöttem.

(ha az utolsó fél órában elkotorjuk a káposztát a  húsról, ő is szépen megpirul)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése