Hozzávalók 8 személyre:
-12 db hurkapálcika
-1 kg csirkemellfilé
-8 db koktélparadicsom
-3 fej vöröshagyma
-15 dkg rántanivaló sajt
-15 dkg császárszalonna
-20 dkg liszt
-1 cs. zsemlemorzsa
-4 evőkanál tejföl
-4 db egész tojás
-1 l étolaj
- 1 cs. magyaros fűszerkeverék
Körethez:
-2 kg burgonya
-1 pohár tejföl
-50 g ráma margarin
-1 dl tej
- csipetnyi őrölt szerecsendió
A hurkapálcákat félbe tördeltem, megkentem olajjal. Csirkemellet, szalonnát 2 centis a sajtot 1 centis kockára daraboltam. A paradicsomokat felnégyeltem, lehéjazott hagymát cikkekre vágtam, kicsit szétszedtem.
Az így előkészített hozzávalókat váltakozva hurkapálcákra felfűztem, fűszerkeverékkel megszórtam. A bundázáshoz 6 evőkanál lisztet, 4 egész tojást, 4 evőkanál tejfölt simára kevertem (olyan tálban, hogy a nyársakat kényelmesen megforgathassuk benne). A lisztet meg a morzsát lapos tányérra szórtam. A ˝nyársakat˝ először a lisztben, majd a tejfölös tojásban végül a morzsában megforgattam (ügyeljünk rá, hogy a panír alaposan körbevonja). Serpenyőben olajt hevítettem, ezután óvatosan belefektettem a nyársakat. Közepes tűzön többször megforgatva arany barnára sütöttem. Lecsöpögtettem, kis hűlés után kihúzgáltam a pálcikákat majd ferdén, ujjnyi vastagon felszeleteltem.
Burgonyát megtisztítottam, felkockáztam és sós vízben puhára főztem. Puhulás után leszűrtem, összetörtem. Még forró püréhez hozzákevertem a tejfölt, tejet, margarint és az őrölt szerecsendiót.
És íme az eredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése