Gábor unszolásának eleget téve sütöttem-főztem a következő finomságot. A recept anyósom repertoárjából származik. Hiába az ”ahány ház, annyi szokás” elven alapuló gasztronómia. Kövezzen meg, aki néha napján nem vágyik a szülői háznál megszokott ételekre, amit mondjuk anyu vagy a nagyi tud CSAK ÚGY ELKÉSZÍTENI. Szerintem nem sikerült 100%-ban visszaadni Gábornak a szülői háznál megszokott íz világot, de az étel elfogyasztása után a véleménye ennyi volt:-OLYAN, MINT AMIT ANYA SZOKOTT KÉSZÍTENI. (Ez a mondat szerintem önmagáért beszél.)
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 szelet kicsontozott tarja
- 1 doboz gyors rizs
- 10 db gomba (fehér csiperkét használtam)
- 1 nagydoboz tejföl
- 4 fej vöröshagyma
- 2 gerezd foghagyma
- fehér szalonna
- só, bors
A húsokat sóztam, borsoztam, 3 darab vöröshagymát megtisztítottam, felkarikáztam. Fogtam egy tepsit és az alján megágyaztam szalonnával, erre került a hagyma, majd a hússzeletek végül ismét hagymakarikák. Fóliával letakartam 190 fokon egy órán át sütöttem. Az idő lejárta után lependerítettem a fóliát s a tepsi tartalmát nyakon öntöttem a zúzott foghagymával elkevert tejföllel és még fél órára visszatoltam a sütőbe.
Ennyi idő elég volt a köret elkészítéséhez. Rizst kifőztem, gombákat megtisztítottam, felszeleteltem. Kevés zsiradékon apróra vágott vöröshagymát megpirítottam, rádobáltam a gombát, ízesítettem sóval, borssal. Gomba összerogyásáig dinszteltem, végezetül a rizzsel összekevertem.
Nem állítom, hogy egy kalória szegény étel, de isteni finom. Remélem, aki elkészíti ugyan így fog vélekedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése