2009. november 6., péntek
A puding próbája az evés
Nagyon óhajtott a szervezetem valami nyalánkságot, valami krémeset, valami hűvöset, de nem iparilag csomagolt nasit. Kimozdulni semmi kedvem ebben a fránya időben, mit tesz ilyenkor az ember lánya, kutat-matat a konyhában miből lehetne valami desszertet kihozni.
A konyhaszekrény polcán turkálva nemes egyszerűséggel PUDING, csak egy kicsit feltupírozva.
Hozzávalók:
-2 l tej
-2 csomag csoki pudingpor
-2 csomag Bourbon vaníliás pudingpor
- 1 tábla fehér csokoládé
-1 tábla étcsokoládé
-8 evőkanál kristálycukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 mokkás kanál rumaroma
-18 db babapiskóta
Két lábasba belemértem 750-750ml tejet, hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor kész a v. pudingba fehér csokit, cs. pudingba ét csokit tördelünk. Elolvadásig kavargatjuk.
A pudingokat vízfürdőbe hűlni hagyjuk, erre elég annyi idő még előkészítjük az őzgerinc formákat és a maradék fél liter vaníliáscukros, rumaromás tejet a mártogatásra.
(a formákat célszerű kiöblíteni vízzel, nem ragad bele a puding)
Formákat félig felöntjük v. pudinggal, rápakoljuk hosszában a tejben megforgatott babapiskótát (egy formába 9 db piskóta fér) mindkettő tetejére szétosztjuk a cs. pudingot.
Tálcákra borítjuk, és hűtőszekrénybe 3-4órát dermesztjük. Dermedés után a formákat óvatosan leemeljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése