2009. november 6., péntek

A puding próbája az evés



Nagyon óhajtott a szervezetem valami nyalánkságot, valami krémeset, valami hűvöset, de nem iparilag csomagolt nasit. Kimozdulni semmi kedvem ebben a fránya időben, mit tesz ilyenkor az ember lánya, kutat-matat a konyhában miből lehetne valami desszertet kihozni.


A konyhaszekrény polcán turkálva nemes egyszerűséggel PUDING, csak egy kicsit feltupírozva.



Hozzávalók:

-2 l tej

-2 csomag csoki pudingpor

-2 csomag Bourbon vaníliás pudingpor

- 1 tábla fehér csokoládé

-1 tábla étcsokoládé

-8 evőkanál kristálycukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1 mokkás kanál rumaroma

-18 db babapiskóta



Két lábasba belemértem 750-750ml tejet, hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor kész a v. pudingba fehér csokit, cs. pudingba ét csokit tördelünk. Elolvadásig kavargatjuk.

A pudingokat vízfürdőbe hűlni hagyjuk, erre elég annyi idő még előkészítjük az őzgerinc formákat és a maradék fél liter vaníliáscukros, rumaromás tejet a mártogatásra.

(a formákat célszerű kiöblíteni vízzel, nem ragad bele a puding)

Formákat félig felöntjük v. pudinggal, rápakoljuk hosszában a tejben megforgatott babapiskótát (egy formába 9 db piskóta fér) mindkettő tetejére szétosztjuk a cs. pudingot.

Tálcákra borítjuk, és hűtőszekrénybe 3-4órát dermesztjük. Dermedés után a formákat óvatosan leemeljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése