2010. január 28., csütörtök

Fácán sült

A fácán pár szorgos kézen keresztül ment mire a sütőmbe került. Jana meglőtte, Tibike hazavitte, anyukája megkopasztotta én pedig konyhakész Állapotban megkaptam. Gyorsan be is fűszereztem szárnyas fűszerkeverékkel, majoránnával és egy éjszakára hűtőszekrénybe helyeztem, hogy kipihenje a kézről-kézre járást.
Hozzávalókat nem szedem csokorba, az elkészítés menetén osztom meg.

Másnap délelőtt a kis kuktám-Gábor itthon van fagyszabadságon- megtisztította a zöldségféléket: 4 db répát, 4 db fehérrépát, 4 szem burgonyát és karikára szeletelte. Beáztatta a cserépedényt. Nekem annyi dolgom maradt, hogy mind ezt összedobáljam. A zöldségféléket az edény aljára borítottam, ráültettem a három szelet szalonnával megtűzdelt fácánt, ráhelyeztem az edény tetejét és 180 fokon két és fél óráig sütöttem.


Meg kell hagyni ez volt az első testközeli élményem fácánhússal. Ha fel kellene sorolnom a tíz –számomra- legkedveltebb étel nevét nem hangozna el a fácánsült. A „NAGY” vadászok állítják levesnek megfőzve isteni, majd legközelebb azzal próbálkozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése