2010. január 7., csütörtök

Zimi rúd

A név csalóka mert a képre tekintve egy hagyományos gesztenyés krémmel töltött kókusztekercs tárul szemünk elé. A keresztelő történetét hosszú lenne leírni,de megjegyzésként ide biggyesztem a szilveszter estélyén ejtettük meg a névváltoztatást.




TÉSZTA:

-50 dkg darált keksz

-20 dkg kristálycukor

-5 teáskanál rum aroma

-2 evőkanál kókuszreszelék

-4 evőkanál kakaópor

-35 dkg ráma margarin

-2 dl frissen főtt kávé

KRÉM:

-10 dkg kristálycukor

-15 dkg ráma margarin

-1 evőkanál kókuszreszelék

-50 dkg gesztenyemassza

-1 evőkanál rum aroma



A darált kekszet,cukrot,rum aromát,kókuszreszeléket,kakaóport,margarint meg a kávét összegyúrtam (akkor jó, amikor a cukor elolvad benne).

Szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát,margarint,kókuszreszeléket,cukrot és a rum aromát robotgéppel kenhető,krémes állagúra kevertem.



Egy tiszta konyharuhát megvizeztem,kiterítettem és a kekszmassza felét nyújtófával szerettem volna formázni (eddig ez nem okozott fennakadást) de az istenért nem akart összejönni, ragadt, szakadt és sorolhatnám. Tehát a teremtő nevének többszöri ismételgetése után sztenderdre állítottam a nyújtófát és vizes kézzel formáltam a tésztából kb. 30x15 centis téglalapot. A gesztenyekrém felét rásimítottam, majd konyharuha segítségével fölgöngyöltem megszórtam kókuszreszelékkel. A tészta másik felét ugyanígy megkínoztam. Végezetül külön-külön fóliába csomagoltam a tekercseket és csusszanhattak a hűtőszekrénybe kipihenni a gyötrelmet.

(EGY RÚD 40 SZELET)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése