-50 dkg darált keksz
-20 dkg kristálycukor
-5 teáskanál rum aroma
-2 evőkanál kókuszreszelék
-4 evőkanál kakaópor
-35 dkg ráma margarin
-2 dl frissen főtt kávé
KRÉM:
-10 dkg kristálycukor
-15 dkg ráma margarin
-1 evőkanál kókuszreszelék
-50 dkg gesztenyemassza
-1 evőkanál rum aroma
A darált kekszet,cukrot,rum aromát,kókuszreszeléket,kakaóport,margarint meg a kávét összegyúrtam (akkor jó, amikor a cukor elolvad benne).
Szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát,margarint,kókuszreszeléket,cukrot és a rum aromát robotgéppel kenhető,krémes állagúra kevertem.
Egy tiszta konyharuhát megvizeztem,kiterítettem és a kekszmassza felét nyújtófával szerettem volna formázni (eddig ez nem okozott fennakadást) de az istenért nem akart összejönni, ragadt, szakadt és sorolhatnám. Tehát a teremtő nevének többszöri ismételgetése után sztenderdre állítottam a nyújtófát és vizes kézzel formáltam a tésztából kb. 30x15 centis téglalapot. A gesztenyekrém felét rásimítottam, majd konyharuha segítségével fölgöngyöltem megszórtam kókuszreszelékkel. A tészta másik felét ugyanígy megkínoztam. Végezetül külön-külön fóliába csomagoltam a tekercseket és csusszanhattak a hűtőszekrénybe kipihenni a gyötrelmet.
(EGY RÚD 40 SZELET)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése