2010. január 10., vasárnap

Göngyölt Pipi mell

A tegnapi ebéd készítés piaci bevásárló körúttal kezdődött. Ugyan a fagyasztó tele mindenféle disznósággal én szárnyast kívántam . Nyugtáztam hogy a kívánt ételhez semmi hozzávalóm.


A bevásárló lista:

-60 dkg csirkemell filé

-1 csomag szeletelt bacon szalonna

-1 doboz natúr medve sajt

-500 ml főzőtejszín

-1 csomag lucullus sült csirke fűszer só

-1 csomag mirelit zöldség keverék


Tehát beszereztem a nyersanyagokat, indulhatott sütés-főzés. A csirkemelleket megmostam és 10 db szeletkére vágtam, fűszereztem fűszer sóval majd enyhén kiklopfoltam (Folpackot szoktam a húsra teríteni nem megy szét a húsi, mellesleg a húscafatok nem lepik el a konyhát) .

Következett a göngyölés: szalonna szeletre helyeztem a húst erre a mackó sajtot és feltekertem.

Hőálló tálba fektettem a göngyölt pipi melleket és ráöntöttem a zúzott foghagymával elkevert főzőtejszínt. 190 fokon másfél óráig sütöttem.

Köretként pedig a sós, őrölt borsos vízben megfőtt zöldség keveréket tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése