Hozzávalók:
-1 fej vöröshagyma
-1 gerezd foghagyma
-1/2 cukkini
-2 db gombafej (ízlés szerint)
-2 db paradicsom
-10 dkg gépsonka
-20 dkg füstölt sajt
-1 csomag kotányi steak fűszer só
Tehát a piszmogásom folyamata:
Húsokat megfűszereztem és annyi időre még a "ragut" elkészítettem visszaültettem őket a hűtőbe.
A vöröshagymát, foghagymát, cukkinit, gombát megtisztítottam és a paradicsommal együtt apróra daraboltam. A húsokat újra szereplésre kényszerítettem és enyhén klopfoltam, vagyis inkább csak megpaskoltam. Serpenyőben kevés olíva olajt hevítettem, a húsok mindkét oldalát pironkodásig sütöttem. Ugyan ebben a serpenyőben dinszteltem a zöldségfélét még egy kis szaftot nem engedett. A húsokat egymás mellé tepsibe fektettem és mindegyikre kupacoztam egy evőkanál zöldségfélét. Megszórtam reszelt sajttal majd öntöttem alá kb. 1 dl vizet. 180 fokon 30 percig sütöttem.
Köretként burgonyagolyókat sütöttem hozzá.
A fűszerkeverékkel csínján kell bánni, mert elég intenzív az íze. Nekem sikerült túl fűszereznem a húst. Még jó hogy a zöldségeket nem ízesítettem így legalább kompenzálva lett a túlfűszerezés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése