2010. január 18., hétfő

Sajtos-zöldségek karaj ágyon

A tegnapi ebédtervezésnek úgy indultam neki, hogy IGEN ez a kaja jó lesz. nem kell felette órákat ácsorogni mire elkészül. Amilyen nagy volt az ambícióm mire a konyhába kerültem úgy lelassultam, hogy fél kettőt ütött a vekker mikor rámondtam az ételre hogy ÁMEN.




Hozzávalók:


-10 szelet csontos karaj

-1 fej vöröshagyma

-1 gerezd foghagyma

-1/2 cukkini

-2 db gombafej (ízlés szerint)

-2 db paradicsom

-10 dkg gépsonka

-20 dkg füstölt sajt

-1 csomag kotányi steak fűszer só


Tehát a piszmogásom folyamata:

Húsokat megfűszereztem és annyi időre még a "ragut" elkészítettem visszaültettem őket a hűtőbe.
A vöröshagymát, foghagymát, cukkinit, gombát megtisztítottam és a paradicsommal együtt apróra daraboltam. A húsokat újra szereplésre kényszerítettem és enyhén klopfoltam, vagyis inkább csak megpaskoltam. Serpenyőben kevés olíva olajt hevítettem, a húsok mindkét oldalát pironkodásig sütöttem. Ugyan ebben a serpenyőben dinszteltem a zöldségfélét még egy kis szaftot nem engedett. A húsokat egymás mellé tepsibe fektettem és mindegyikre kupacoztam egy evőkanál zöldségfélét. Megszórtam reszelt sajttal majd öntöttem alá kb. 1 dl vizet. 180 fokon 30 percig sütöttem.
Köretként burgonyagolyókat sütöttem hozzá.


A fűszerkeverékkel csínján kell bánni, mert elég intenzív az íze. Nekem sikerült túl fűszereznem a húst. Még jó hogy a zöldségeket nem ízesítettem így legalább kompenzálva lett a túlfűszerezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése